Translate

måndag 6 juni 2016

Greiders sötsug..

Som sann socialist vill Göran Greider, chefredaktör för Dalademokraten, att staten ska hjälpa honom att bli av med sitt sockersug genom att införa skatt på varor som läsk och godis.

7 kommentarer:

 1. En vänsterintellektuell man med stora planer för ett helt folk men samtidigt kan han inte ens själv styra över sitt eget godisätande i vardagen.

  Minst sagt en kluven människa.

  SvaraRadera
 2. Med tanke på att Göran Greider tjänar ganska så gott om pengar (såg en uppgift från 2010 om 860k/år) så skulle det nog behövas fem- eller tiofaldigande av priserna för att påverka honom - vilket skulle göra godis och födelsedagstårtor oåtkomliga för vanliga svenskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, priser så höga att vanliga människor inte har råd är väl bara en av alla de underbara effekterna av socialism?

   Radera
 3. Jag tycker han kan straffa sig själv genom att swisha en hundring till moderaterna för varje kilo, det kommer nog funka bättre än höjd skatt...

  SvaraRadera
 4. Jag tycker han kan straffa sig själv genom att swisha en hundring till moderaterna för varje kilo, det kommer nog funka bättre än höjd skatt...

  SvaraRadera
 5. Det är såklart inte enbart skatten som behöver höjas utan en hel del andra insatser också. Jag har svårt att tänka mig att Greider tror att skatten är den enda lösningen men öcervikt är ett stort sammhäls problem så som också alkohol, nikotin, narkotika och spelberoende mm. Att höja skatten kan vara en liten del i bekämpningen det borde väll vara bevis nog att olika beroenden drabbar så många mänskor att man inte kan säga att det handlar enbart om enskilda menskors dåliga karaktär.

  SvaraRadera
 6. Det är såklart inte enbart skatten som behöver höjas utan en hel del andra insatser också. Jag har svårt att tänka mig att Greider tror att skatten är den enda lösningen men öcervikt är ett stort sammhäls problem så som också alkohol, nikotin, narkotika och spelberoende mm. Att höja skatten kan vara en liten del i bekämpningen det borde väll vara bevis nog att olika beroenden drabbar så många mänskor att man inte kan säga att det handlar enbart om enskilda menskors dåliga karaktär.

  SvaraRadera